Senaste inläggen

Av Cajsa - 13 september 2013 10:45

Vecka 36

 

Du är i vecka 36.
Du har gått 35 fulla veckor och 4 fulla dagar (v35+4).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 13 okt 2013 
Du har 30 dagar kvar till beräknad förlossning.Kroppen: Nu står livmodern i regel som högst och det kan kännas som om alla organ är ihoppressade till bristningsgränsen. Livmodern når ända upp till bröstbensspetsen.
Under hela graviditeten har säkert tankar runt förlossningen funnits mer eller mindre. Det känns säkert som om du har varit gravid bra länge nu och förlossningen börjar kännas allt mer aktuell. Vissa ser med spänning fram emot förlossningen medan andra har blandade känslor. Det är bra att ta reda på vad som händer under de olika skedena under förlossningen. Till exempel hur du kan hantera och möta smärtan och vilka smärtlindringsmetoder som finns att tillgå.
Det kan kännas skönt att ha en väska färdigpackad när det är dags att åka in till förlossningen. I den kan du packa saker som journal från barnmorskemottagningen, olja till massage, tjocka strumpor/tofflor, mjukisbyxor, tandborste och tandkräm, hårborste, hårsnoddar, tvål och schampo, amningsbehå och amningskupor, matsäck och kamera.

Barnet: Nu väger barnet mellan 2200-2500 gram och längden är ungefär 45 centimeter. Barnet kan börja röra sig mindre nu, de stora rörelserna ersätts ofta med små stötar från fötter och knän. Tänk på att det är karaktären på fosterrörelserna som ändras, dock ej frekvensen. Vid avsaknad av eller minskade fosterrörelser ska du ALLTID kontakta förlossningen eller din MVC. Man kan få fin kontakt med barnet inne i magen, om man till exempel puttar lite på något som kan vara barnets fot kan man få en reaktion tillbaka. Kanske tar barnet bort foten för att sedan placera den på samma ställe igen

ANNONS
Av Cajsa - 12 september 2013 10:56

I fredags var vi iväg till hudik på marknad, vi kom dit vid tre tiden och det öppnade fyra så det var helt perfekt att gå där, lite folk så man såg allt och man behövde inte trängas och de va helt perfekt att vara där den tiden.. vi gick och stosa på och köpte sockervadd och Elise köpte klubbor och lite stumpor köpte vi till mig och Elise och cocosbollar så klart :)


i veckan har jag bara vart hemma och tagit de lugnt igår va jag till hudik en sväng till mvc och mätte magen och kolla hjärtljuden, allt såg bra ut och magen växer som den ska..

Imorgon får jag äntligen hämta Elise :) då ska vi packa ihop lite och åka till boan, nu blir de sista gången för säsongen som vi blir där, får se om kanske grannarna ska med också.. då ska vi röka en fläskfile och förhoppningsvis lite fisk blir de :) och den som längtar mest till boan är nog Kila som ska få följa med dit :) hon blir heltokig när vi kommer dit och sist då skulle hon inte följa med hem igen :)


ja just jag har ju blivit "storasyster" nu åt två små lurviga jämtvalpar.. Mammas hund Jänta fick två valpar förra helgen, så dit ska vi åka och kolla så Elise får se dom små (stora) bäbisarna :)

ANNONS
Av Cajsa - 2 september 2013 15:45

igår fick vi hem spjälsängen så vi skruvade upp den och bäddade för lilla Vincent skulle sova över till idag.. 

så nu är sängen invigd och även babysittern babygymmet och vagnen har han provat :) och Elise har vart jätte duktig och hjälp till som tur är för jag fick ont i halsen igår och inatt kom febern.. men Vincent har vart en snäll bäbis och Elise hjälpsam så det har gått jättebra ändå :)


och vi hade ett par stycken som vi tänkt hälsa på i veckan så vi hoppas jag blir frisk fort så vi kan hälsa på alla vi tänkt och på torsdag har vi planerat en tjej dag på birsta med Emelie och Linn..Av Cajsa - 2 september 2013 14:35

Vecka 35

 

Du är i vecka 35.
Du har gått 34 fulla veckor och fulla dagar (v34+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 13 okt 2013 
Du har 41 dagar kvar till beräknad förlossning.

 


Kroppen:
 Nu ökar du snabbare i vikt, upp till drygt ett halvt kilo varje vecka. Av det går cirka 300 gram till barnet. Om du ökar väldigt mycket i vikt kan det bero på att du samlar på dig vätska. Det är oftast normalt men kan även vara ett av flera tecken på en komplikation. Mot slutet av graviditeten går du på fler besök hos barnmorskan för att till exempel upptäcka om blodtrycket stiger. Många får halsbränna, magen känns ofta full och det är svårt att hitta sköna ställningar på natten. Du får räkna med att vakna några gånger per natt för att kissa och vända dig i sängen.
Vid den här tiden gör barnmorskan en sammanfattning om hur din graviditet har varit. Du kan skriva ett förlossningsbrev där du skriver lite om dig själv och dina förväntningar på förlossningen, samt vilken form av stöd som du tror att du och din partner kommer att behöva.

Barnet: Fingernaglarna har nu vuxit ut helt och hållet på barnet. Barnets benmärg börjar producera röda blodkroppar. Du känner nu varje dag hur barnet rör på sig och det är inte ovanligt att du lagt märke till att ditt barn har en speciell dygnsrytm, som ofta fortsätter efter att barnet är fött.

Av Cajsa - 2 september 2013 14:32

 

Bjuder på en jämförelse bild på magen när Elise låg där i och magen nu..

Bilden på Elise är tagen i v34 (33+5) och dagens bild är tagen v35(34+0) så lite skillnad är det..Av Cajsa - 29 augusti 2013 21:41

nu har jag äntligen en ny bil... :)  de blev en passat diesel -05. så nu behöver vi inte köpa bil på många år.. får se vad Elise säger imorgon när jag hämtar henne på dagis med en annan bil :)ihelgen blir de fullt upp, lördag är de lyskväll så då blir de en tur på flotten med släkt och vänner och lördag ska vi iväg och hälsa på ett gäng försenade födelsedagar.. sen ska jag och Elise bara ta de lugnt till veckan så blir de ju en sväng till marknaden nästa fredag innan Elise åker till pappa..


Av Cajsa - 25 augusti 2013 22:43

nu har jag jobbat färdigt mina nätter för denna sommar.. nu blir de till att ta de lugnt och bara vara med Elise när hon är hemma och förbereda oss på bäbisen kommer..


i fredags åkte vi till boan jag och Markus sen på lördag va vi en sväng till sundsvall på backtävling och kolla när Jari körde och de häftigaste va drifting bilarna när dom åkte och sladdade..

sen efter de åkte vi tillbaka till stugan och Kalle och Julia kom dit också så vi grillade och bara tog de lugnt, jag fick en fisk som grabbarna rökte.


i veckan blir de städa och fixa här hemma innan Elise kommer på fredag och på tisdag ska jag till mvc och kolla magen :)


nu blir de sängen och försöka vända tillbaka dygnet..

Av Cajsa - 25 augusti 2013 22:39

Du är i vecka 34.
Du har gått 33 fulla veckor och 0 fulla dagar (v33+0).
Du är i 8:e kalendermånaden.
Du är i 9:e graviditetsmånaden (lunarmånaden). [Läs mer här]
Du är i trimester tre.
Beräknat förlossningsdatum Sön 13 okt 2013 
Du har 48 dagar kvar till beräknad förlossning.

 

Vecka 34

Kroppen: Under slutet av graviditeten kan det ibland kännas som om lungorna trycks uppåt och man får svårt att andas för en stund. Det kan vara svårt att skilja förvärkarna från riktiga värkar. De kan komma tätt och upplevas som intensiva, ett sätt att särskilja dem är att ta ett varmt bad, det får förvärkar att avta medan riktiga värkar fortsätter.
Många börjar fundera allt mer på förlossningen. Det är vanligt att man är orolig för att något ska hända. Du kan vara orolig för att du har mått ”för bra” och tänka att ”det får inte vara så här lätt”. Eller så tänker du motsatsen, ”allt har varit så jobbigt, det kanske inte är meningen att jag ska få vara glad”. Det är vanligt och helt normalt. Även som partner kan man ha många funderingar. Det är svårt att förbereda sig på att vara ett bra stöd när man inte vet vad som väntar. En del blivande pappor eller partners kan uppleva tanken på förlossningen som skrämmande.

Barnet: Barnet är väl medveten om förvärkarna, men det tycks inte vara obehagligt på något sätt. Huden har antagit en mer rosa ton genom inlagring av underhudsfett. Vid denna tidpunkt kan barnet utan vidare överleva utanför livmodern. Nu reagerar barnet olika på mammas, pappas/partners samt främmande personers röster.

Presentation


Hej jag heter Cajsa, jag bor på en gård i norra Hälsingland med sambon Markus och barnen Elise, Elsa och Pontus och katterna Kila, Pipen och hunden Buster och ett helt gäng med höns. :-)

Fråga mig

0 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
         
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Oktober 2016
>>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Skaffa en gratis bloggwww.bloggplatsen.se